Voorbereidingen trip naar Slovenië

Er zijn van die tradities die je in ere moet houden. De twee-jaarlijkse reis die ik met Leander maak is zo’n traditie. Stonden edities van 2017 (Noorwegen) en 2015 (IJsland) in het teken van Scandinavië, deze keer gaan we het een stuk zuidelijker zoeken, in het balkanland Slovenië.

Slovenië is een onontdekt pareltje in Europa. De Julische Alpen staan garant voor woeste bergketens, idyllische meren en prachtige watervallen.

Daarbij is Slovenië een relatief klein land. Het is maar half zo groot als Nederland. We kunnen het hele land dus met de auto in één dag doorkruisen. Dat is makkelijk.

We hebben een huurauto geregeld die we bij de luchthaven kunnen ophalen. Met deze auto rijden we eerst naar Bled, het kenmerkende dorpje nabij het meer van Bled. Dit is onze meest veelbelovende fotolocatie. Rondom het meer moeten vele prachtige plekjes te vinden zijn.

Later in de week rijden we terug naar de hoofdstad Ljubljana om daar nog een paar nachten te verblijven. Onderweg pakken we een verlaten kolenmijn mee waar je een fietstoch doorheen kan doen. Als het lukt doen we daarna ook nog een excursie om beren te zien in het Oosten van het land.

De vlucht met het Airbus A319 toestel van Adria Airways verloopt na een kleine vertraging voorspoedig en voor we het weten staan we in het centrum van Slovenië. Klaar om er weer een memorabele vakantie van te maken.

1 thoughts on “Voorbereidingen trip naar Slovenië

  1. Hermann en Ineke

    Veel plezier met elkaar, en! Een deze prachtige traditie wordt vast voortgezet in de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *