© Leander Bohms

Vintgar Gorge

Vintgar Gorge is een kloof die uitgesleten is door de Radovna rivier. Hier is een houten pad gemaakt van 1,6 kilomter dat de rivier volgt. Vintgar Gorge staat hoog op ons to-do lijstje omdat het een bijzonder fraaie locatie is.

We hebben onze research gedaan en geleerd dat je vroeg bij Vintgar moet zijn om de drukte te ontlopen. De openingstijd is om 7:00 uur ’s ochtends. Wij komen vijf minuutjes later aanrijden. Er zijn dan al mensen gearriveerd, maar inderdaad is het nog lekker rustig. We betreden de kloof via de ingang, waar een entree van 10 euro per persoon betaald moet worden.

Die toegangsprijs ben je snel vergeten als je verder Vintgar Gorge in loopt. De rivier klatert met talloze watervallen en stroomversnellingen onder je door. Af en toe laat een houten bruggetje je de kloof oversteken.

Doordat we zo vroeg zijn kunnen we vrij foto’s maken. Het is echter niet overal mogelijk om een statief te gebruiken en de beweging van het water goed vast te leggen, omdat het pad zo smal is.

© Leander Bohms

Aan het eind van het pad bevind zich de “Slap Šum” waterval. Het eerste deel van Vintgar Gorge is het meest interessant, hier is de rivier een stuk ruiger. In het tweede deel zien we de zon in de kloof schijnen. Ook hier is het water weer glashelder.

Het was een goede keuze om vroeg te komen, want op de weg terug moeten we ons langs enorme mensenmassa’s wurmen op de smalle paadjes.

2 thoughts on “Vintgar Gorge

  1. Pingback: Tolmin Gorge | Slovenië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *