Het smitsestadje Kropa

Op onze eerste dag in Slovenië willen we gelijk goed beginnen. Vandaar dat we naar het kerkje van St. Primoz rijden. Dit kerkje ligt hoog in de bergen en staat garant voor een prachtige foto. Op weg daar naartoe passeren we het dorpje Kropa. Een dorpje dat we niet zomaar kunnen passeren zonder de camera tevoorschijn te halen.

Kropa is een oude ‘smitsestad’, waar in vroeger tijden ijzer werd bewerkt, al vanaf de 15e eeuw. Op de één of andere manier heeft dit dorpje een bijzondere sfeer. Het lijkt wel alsof hier vroeger dwergen gewoond hebben uit een Tolkien verhaal. Er stroomt een riviertje door het centrum met kleine watervalletjes.

We lopen een rondje tussen de kenmerkende huisjes door. Alles hier is gewoon prachtig om te zien.

Er zijn twee kerkjes in het dorpje, waarvan deze die tegen de bergen aan gebouwd is, de mooiste is.

1 thoughts on “Het smitsestadje Kropa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *