© Jeroen Derwort

Bled vanaf Ojstrica en Mala Osojnica

Het meer van Bled is al prachtig om te zien wanneer je er omheen loopt. Maar het wordt nog mooier als je vanaf één van de omringende bergen neerkijkt op het meer. Er zijn twee beroemde uitzichtpunten met namen die verwarrend veel op elkaar lijken: Ojstrica en Mala Osojnica. Vanaf deze punten krijg je het mooiste uitzicht op Bled.

We proberen de drukte voor te zijn en gaan vroeg op pad. Het eerste uitzichtpunt is Ojstrica. Het pad er naartoe is listig om te vinden. Vanaf de rondweg is er nabij Camping Bled plotseling een klein bospaadje dat naar boven toe gaat. Er staat gelukkig een klein bordje bij, dat helpt.

De klim naar het eerste uitzichtpunt duurt ongeveer 20 minuten en is pittig maar goed te doen. We kijken onze ogen uit. Er staat een bankje om even bij te komen. We zijn niet de enigen die de klim gemaakt hebben. Mensen maken er selfies of filmen er voor hun Instagram kanaal. Maar het is niet absurd druk omdat we vroeg gekomen zijn.

We vinden dit punt fraai, maar we gaan toch nog één niveau hoger, naar Mala Osojnica. Hier is het mogelijk om het hele meer te overzien. Dit is nog eens 20 minuten klimmen. Het pad is hier en daar glibberig, wat zeker bij het afdalen verraderlijk kan zijn. Maar naar onze mening een plek die we niet mogen missen.

Je kunt er veel over zeggen, maar beelden spreken in dit geval toch een stuk meer dan woorden. Dit moet wel één van de mooiste plekjes op aarde zijn. Missie geslaagd. Hier waren we voor gekomen!

Dit is natuurlijk ook de ideale plaats om onze traditionele ‘boze’ selfie te maken.

© Leander Bohms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *