© Leander Bohms

Slap Peričnik waterval

De slap Peričnik, of waterval van Peričnik, is de bekendste waterval van Slovenië. Hij is te vinden in het Triglav nationaal park. Het water van de Peričnik kreek gaat hier over in de Bistrica kreek.

De weg naar de waterval is grotendeels met de auto te doen. We rijden over een smalle, onverharde weg door het bos en langs het water. De laatste paar kilometer besluiten we te gaan lopen om zo beter van de omgeving te kunnen genieten.

Van ver is Slap Peričnik al te zien. Het water stort zich naar beneden vanaf een plateau dat in de laatste ijstijd is ontstaan. Naast de twee hoofdwatervallen zijn er kleine stroompjes water die op diverse plekken naar beneden druppelen.

Het laatste stukje om bij de waterval te komen bestaat uit een steile klim. Omdat het een populaire toeristische locatie is, zijn er veel mensen. Maar het plekje is van een ongekende schoonheid.

Het bijzondere van Slap Peričnik is, dat je onder het water door kunt lopen.

Het valt nog niet mee om goede foto’s te nemen van de waterval. De hoeken zijn lastig, er zijn steeds mensen in beeld en alles is glibberig en nat met al het water dat naar overal naar beneden druppelt.

Ik heb al heel wat mooie watervallen gezien, bijvoorbeeld in IJsland, maar deze claimt zonder twijfel een plekje in de top-10.

© Leander Bohms

© Jeroen Derwort

1 thoughts on “Slap Peričnik waterval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *