© Leander Bohms

Het meer van Jasna

Het meer van Jasna bestaat uit twee kleine meertjes die gevormd zijn op de kruising tussen de riviertjes Velika Pišnica en Mala Pišnica. De meertjes zijn aangelegd en dus niet natuurlijk ontstaan. De omgeving met de bergen er omheen en het heldere water maken er een bijzonder plekje van.

Het meer van Jasna is populair bij de locals om in te zwemmen of om in te vissen. Ook laten ze graag hun honden uit in het gebied. Het is weekend en lekker weer, dus het is druk bij Jasna.

© Jeroen Derwort

Cockta en Laško

We lopen een rondje door het gebied en bestellen een drankje bij het café aan het meer. Interessant genoeg hebben ze geen cola, maar wel Cockta. Dit is een Sloveens drankje dat wel iets van cola weg heeft, maar toch een heel eigen smaak heeft. Het is best lekker, al zul je waarschijnlijk onaangenaam verrast worden als je echte cola verwacht.

Cockta bevat geen cafeïne en fosforverbindingen, maar wel suiker. Slovenen drinken nauwelijks light cola hebben we gemerkt. In de supermarkt hebben we na lang zoeken wat Cola Zero gevonden, maar op terrasjes is het nauwelijks te krijgen. Wie liever een lekker glas bier drinkt hoeft zich geen zorgen te maken. Laško is het populairste bier en smaakt heerlijk. Zeker in halve-liter glazen.

1 thoughts on “Het meer van Jasna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *